woof_simple_logo

Hundbloggen

Varför stirrar min hund på mig?

Stirrande hund

Vanliga anledningar att hunden stirrar på dig

Vanligtvis brukar vi människor tänka att det är fult och otrevligt att stirra. Men detta gäller inte din hund! Ögonkontakt är en viktig del av hundars kommunikation, vare sig det handlar om kärlek eller aggression. Nedan listar vi några av de vanligaste anledningarna till varför din hund stirrar på dig:

Ta långa promenader i naturen:

Sommarvärmen ger en utmärkt möjlighet att utforska vackra vandringsleder och parker tillsammans med din hund. Ta er tid att njuta av naturens skönhet och andas in frisk luft. Se till att ha med tillräckligt med vatten för er båda och använd solskydd för att skydda er mot solens strålar.

En söt hund bland skog

Lek och träna vattenaktiviteter:

Värmen kan vara påfrestande för hundar, så varför inte ha roligt med vattenaktiviteter? Ta med er hunden till en hundvänlig strand eller en sjö där den kan bada och svalka sig. Du kan också använda en barnpool i trädgården och leka med vattenspridare eller flytande leksaker. Detta kommer inte bara att hjälpa din hund att hålla sig sval, utan det blir även en rolig och energigivande aktivitet för er båda.

Söker uppmärksamhet

I dagens stressiga samhälle är det inte konstigt om man inte har så mycket tid över till sin lurviga, fyrbenta lilla vän. Just därför kan det vara så att din hund stirrar på dig, för att visa att den behöver kärlek och uppmärksamhet.

Försök därför att ge din hund vad den behöver så kommer du se att den slappnar av och slutar stirra på dig!

Ovisshet

Ibland är hundar osäkra på vad det är vi väntar oss av dem. Därför kan de stirra på oss i hopp om att vi ska göra ett tecken eller ge dem en signal som signalerar vad de ska göra.

Hundar vill inte missa några detaljer och är alltid på alerten för att agera på våra önskningar.

Aggression

Denna blick är extra viktig för hundägare att kunna känna igen! Hundar talar inte så mycket med blicken, därför är det viktigt att du studerar hundens kroppsspråk för att avgöra vad hundens intentioner är.

Vissa hundar har nämligen predisposition för b.la. schizofreni, vilket leder till aggressivitet, attacker etc.

Slutsatsen

Ögonkontakt är en av de viktigaste delarna av hundars kommunikation med såväl människor som andra hundar. Ju mer du lär dig om hur din hund kommunicerar med dig desto bättre kommer er relation att bli.

Håll dig uppdaterad om annan viktig information för hundägare på Woof bloggen.

Relaterad läsning

Woof+
Kom igång med Woof

Woof +

Vi presenterar Woof + Med Woof + får du fullständig tillgång till Woof-appens fulla potential! Ta del av massor av spännande nya funktioner, slipp betala

Bäst hundfoder
Hund tips

Bäst hundfoder 2023

Bäst hundfoder Hundar är inte bara våra fyrbenta vänner; de är familjemedlemmar som förtjänar den bästa omsorgen. En av de viktigaste faktorerna för att hålla

Tassvård
Hund tips

Tassvård på bästa sätt

Varför tassvård? Vår älskade hund är mer än bara ett husdjur – de är familjemedlemmar som sprider glädje och lojalitet i våra liv varje dag.

Labrador Retriever
Populära hundraser

Labrador Retriever

Labrador Retriever Välkomna till vår hundblogg! Idag ska vi ägna oss åt en av världens mest älskade och omtyckta hundraser – Labrador Retriever. Denna fantastiska

Vad är Woof?

Woof är den ultimata lösningen för hundägare och erbjuder en smidig och pålitlig plattform för att hitta betrodda hundvakter. Välj bland 600+ 3-stegs verifierade hundvakter i Sverige och håll koll på hundens plats live i appen medan ett uppdrag pågår. Upptäck fördelarna med Woof och förenkla ditt hundägarliv idag!

Tjej med hund | Woof hundblogg

Hundtjänster med trygghet i fokus

Vi på Woof förstår att inget är viktigare än din hunds välmående och säkerhet. Därför har vi skapat en plattform som kopplar samman hundägare med pålitliga och verifierade hundvakter på ett tryggt sätt.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på nyheter, tips och tricks från oss på Woof!