woof_simple_logo

Hundbloggen

Hur länge kan jag lämna hunden ensam?

En hund i soffan

Att lämna hunden ensam hemma

I detta blogginlägg ger vi tips på hur du ska göra när du ska lämna hunden ensam hemma.

Att lämna hunden ensam hemma är en normal sak att göra, som för de flesta hundägare är oundvikligt. Men det innebär inte att du kan lämna din kompis själv allt för länge! Enligt svenska föreskrifter får dessutom inte en hund lämnas ensam längre än sex timmar. De allra flesta hundarna gillar och behöver sällskap, så se till att just din får det med. Om du vill slippa lämna hunden själv kan du alltid hitta hundvakter på Woof, tryggt och smidigt. Hitta hundvakt.

Nöden har ingen lag

En grundläggande fråga att ställa dig själv när du ska lämna hunden ensam är; hur länge kan jag lämna min hund innan den behöver kissa?
Normalt sätt behöver hundar kissa runt tre till fem gånger om dagen, men när din hund behöver kissa beror förstås på när du senast tog den på en kisspaus. Dessutom varierar det från hund till hund när och hur mycket den behöver kissa.

Woofs tips är bara något att förhålla sig till. Det är du som känner din hund bäst, så lita även på din egna förmåga! Hundar som tvingas hålla sig för länge kan drabbas av njurstenar, urinvägsinfektioner, kristaller etc. Dessutom kan det ju ske en olycka hemma om du inte ser till att din hund får kissa! Vi på Woof rekommenderar, oavsett hund, att du tar ut den åtminstone var fjärde till sjätte timme. Har du inte tid med det? Få hjälp med hundpassning eller Läs mer om Woof hundpassning.

Hund som ligger på golvet

Daglig motion och stimulering

Det är viktigt att din hund får uträtta sina behov. Men förutom det är det viktigt att den får rätt mängd motion och stimulering om dagarna, för att din vovve ska må bra! Mycket motion bidrar till en mycket godare hälsa för din hund. Bland annat bidrar daglig motion till:

Man kan säga att alla hundar har ett individuellt motionsbehov. Baserat på vad det är för ras, hur mycket den äter och hur gammal den är. Men oavsett vad behöver alla hundar en viss mängd daglig motion.

Generellt sätt behöver hundar dagligen omkring 60 minuter av kvalitativ motion. Det innebär dock inte att motionen behöver vara kontinuerlig. Det går lika bra att sprida ut motionen under dagen. Vad som är viktigast är att du ser till att din hund får bra med motion innan du lämnar den. Detta underlättar för hunden när det gäller att vara hemma själv.

Upplever du att din hund beter sig annorlunda eller konstigt när du lämnar den själv, är det möjligt att din hund behöver mer regelbunden och intensiv motion. Det bästa är alltid att kontakta din veterinär för att vara på den säkra sidan!

Håll din hund upptagen

När det gäller att stimulera din hund handlar det absolut inte bara om motion. Det är också väldigt bra att hålla din hund sysselsatt med mentala aktiviteter. Detta bidrar till en gladare, hälsosammare och mer väluppfostrad vovve! Har du en valp är det extra viktigt att hålla den mentalt sysselsatt med pussel och annat stimulerande. Utan mental stimulans riskerar du att din hund blir uttråkad och, i vissa fall, utvecklar ett destruktivt beteende. Nedan följer några exempel på effektiva redskap för att stimulera din hund:

Relaterad läsning

Woof+
Kom igång med Woof

Woof +

Vi presenterar Woof + Med Woof + får du fullständig tillgång till Woof-appens fulla potential! Ta del av massor av spännande nya funktioner, slipp betala

Bäst hundfoder
Hund tips

Bäst hundfoder 2023

Bäst hundfoder Hundar är inte bara våra fyrbenta vänner; de är familjemedlemmar som förtjänar den bästa omsorgen. En av de viktigaste faktorerna för att hålla

Tassvård
Hund tips

Tassvård på bästa sätt

Varför tassvård? Vår älskade hund är mer än bara ett husdjur – de är familjemedlemmar som sprider glädje och lojalitet i våra liv varje dag.

Labrador Retriever
Populära hundraser

Labrador Retriever

Labrador Retriever Välkomna till vår hundblogg! Idag ska vi ägna oss åt en av världens mest älskade och omtyckta hundraser – Labrador Retriever. Denna fantastiska

Vad är Woof?

Woof är den ultimata lösningen för hundägare och erbjuder en smidig och pålitlig plattform för att hitta betrodda hundvakter. Välj bland 600+ 3-stegs verifierade hundvakter i Sverige och håll koll på hundens plats live i appen medan ett uppdrag pågår. Upptäck fördelarna med Woof och förenkla ditt hundägarliv idag!

Tjej med hund | Woof hundblogg

Hundtjänster med trygghet i fokus

Vi på Woof förstår att inget är viktigare än din hunds välmående och säkerhet. Därför har vi skapat en plattform som kopplar samman hundägare med pålitliga och verifierade hundvakter på ett tryggt sätt.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på nyheter, tips och tricks från oss på Woof!