woof_simple_logo

Hundbloggen

Hur du gör hundglass – Ett härligt tilltugg för din hund

Hundglass åt din vovve I sommar!

Hej och välkommen tillbaka till vår hundblogg! Idag kommer vi att dela med oss av ett enkelt och läckert recept på hur du kan göra din alldeles egna hundglass åt din pälskling i sommar. Under de varma sommarmånaderna är det viktigt att se till att våra hundar håller sig svala och njuter av goda godsaker. Vad kan vara bättre än en svalkande glass? Så låt oss sätta igång!

Så går det till när du gör hundglass

Ingredienser:

Instruktioner

1. Börja med att skala bananerna och mosa dem väl i en skål tills de blir en jämn puré.

2. Tillsätt grekisk yoghurt, jordnötssmör och smält kokosolja till bananpurén. Rör om ordentligt tills alla ingredienser är väl blandade och det inte finns några klumpar kvar.

3. Häll blandningen i isglassformar eller istärningsformar. Om du inte har speciella formar kan du använda vanliga plastmuggar eller iskuberack. Se bara till att de är hundvänliga och inte innehåller något som kan vara farligt för din fyrbenta vän.

4. Placera formarna i frysen och låt dem stå där i minst 2-3 timmar, eller tills glassen är helt frusen.

5. När glassen är klar, ta ut den från frysen och låt den tina något i några minuter innan du serverar den till din hund. Detta kommer att göra glassen enklare att äta och undvika att din hund får en iskall överraskning i munnen.

6. Servera hundglassen till din älskling och se glädjen i deras ögon när de njuter av detta läckra och svalkande tilltugg!

Sammanfattning

Detta recept ger dig en hälsosam och hundvänlig glass som är rik på naturliga ingredienser. Bananer ger en krämig konsistens och är en källa till kalium och vitamin C. Grekisk yoghurt ger probiotika och kalcium för en frisk matsmältning och starka ben.

Jordnötssmör ger smak och är en bra proteinkälla. Kokosolja bidrar med hälsosamma fetter som är bra för hud och päls. Tänk på att glassen bör serveras som en godbit och inte som en huvudmåltid. Var noga med att anpassa portionsstorleken efter din hunds storlek och behov.

Vi hoppas att du och din fyrbenta vän kommer att njuta av att göra och äta denna läckra hundglass tillsammans! Ha en härlig sommar och glöm inte att hålla er svala och hydrerade i värmen. Woof woof!

Relaterad läsning

Woof+
Kom igång med Woof

Woof +

Vi presenterar Woof + Med Woof + får du fullständig tillgång till Woof-appens fulla potential! Ta del av massor av spännande nya funktioner, slipp betala

Bäst hundfoder
Hund tips

Bäst hundfoder 2023

Bäst hundfoder Hundar är inte bara våra fyrbenta vänner; de är familjemedlemmar som förtjänar den bästa omsorgen. En av de viktigaste faktorerna för att hålla

Tassvård
Hund tips

Tassvård på bästa sätt

Varför tassvård? Vår älskade hund är mer än bara ett husdjur – de är familjemedlemmar som sprider glädje och lojalitet i våra liv varje dag.

Labrador Retriever
Populära hundraser

Labrador Retriever

Labrador Retriever Välkomna till vår hundblogg! Idag ska vi ägna oss åt en av världens mest älskade och omtyckta hundraser – Labrador Retriever. Denna fantastiska

Vad är Woof?

Woof är den ultimata lösningen för hundägare och erbjuder en smidig och pålitlig plattform för att hitta betrodda hundvakter. Välj bland 600+ 3-stegs verifierade hundvakter i Sverige och håll koll på hundens plats live i appen medan ett uppdrag pågår. Upptäck fördelarna med Woof och förenkla ditt hundägarliv idag!

Tjej med hund | Woof hundblogg

Hundtjänster med trygghet i fokus

Vi på Woof förstår att inget är viktigare än din hunds välmående och säkerhet. Därför har vi skapat en plattform som kopplar samman hundägare med pålitliga och verifierade hundvakter på ett tryggt sätt.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på nyheter, tips och tricks från oss på Woof!