woof_simple_logo

Hundbloggen

5 saker att tänka på när du reser iväg utan hunden

En söt hund vid fönstret

Du som ska resa utan hunden

Du kanske alldeles nyss lyckats boka en lyxresa utomlands med familjen. Vad gör man då med hunden? Ska man ta med den eller lämna den hemma? Hur hittar man hundvakt på kort varsel? Vi ger våra bästa tips på hur du ska göra när du ska resa utan hunden.

Om du inte redan har säkerställt att din resa är 100% hundvänlig är det med störst sannolikhet bäst att lämna den hemma, så länge du gör det på rätt sätt, vilket vi är här för att hjälpa dig med!
I vår app kan du hitta 600+ 3-stegs verifierade hundvakter.

1. Välj rätt hundpassning

Detta är förstås det viktigaste steget när du ska resa utan hunden. Med Woof är det lättare än någonsin förut att hitta rätt hundvakt för att ta hand om hundpassningen medan du är borta på resa. Dessutom är det mycket fördelaktigt att hitta hundpassning på detta vis eftersom detta blir minst jobbigt för din hund, då den kan hålla sig till samma vanliga schema och får den uppmärksamhet och kärlek den behöver.

Annars är ett mycket vanligt alternativ att använda sig av en kennel, som ofta kan vara relativt billiga. Problemet här är att hundar kan starkt ogilla kennlar. Det kan bland annat störa deras aptit, sömn och i vissa fall även hundens träning. Sedan finns det förstås flera andra dygnspassningsanläggningar, som varierar i pris och kvalitet.

2. Fundera och hitta det som passar din hund bäst

Det är en självklarhet att alla hundar har olika behov, precis som människor. Därför kan det vara bra att ta sig en riktig tankeställare gällande vad som faktiskt passar just din hund bäst. Använder du dig av våra tjänster för att hitta hundpassning när du är borta kan du välja att möta hundvakten innan bokningen börjar, dessutom kan du hålla koll på hundens plats live i appen. Dessa funktioner har vi skapat i syfte att hundägare ska kunna bekanta sig och känna sig trygga med deras potentiella hundvakt.

Under denna "bekantningsstund" är det bra om du ser till att förtydliga så mycket som möjligt om din hund för hundvakten, så att det inte uppstår några konstigheter. Har den några speciella behov? Behöver den träning? Oavsett vad det handlar om är det bra att ta upp!

3. Se till att hunden har det bra

Har du hittat en hundvakt som passar dig och din hund? Då är det dags att se till att din hund kommer att ha det bra. Detta kan du göra genom att försöka sammanfatta så mycket grundläggande saker som möjligt till din hundvakt. Då kan det vara bra att få med:

4. Påverkan av träning

Hundar går på många sätt att jämföras med människor. Precis som med småbarn som behöver regler och gränser, behöver hundar träning och omsorg för att kunna slappna av i umgänget av nya människor. Utan träning och omsorg kan hunden skälla mycket, bli mer olydig, gnälla och uppvisa aggressivt beteende.

Hundar går på många sätt att jämföras med människor. Precis som med småbarn som behöver regler och gränser, behöver hundar träning och omsorg för att kunna slappna av i umgänget av nya människor. Utan träning och omsorg kan hunden skälla mycket, bli mer olydig, gnälla och uppvisa aggressivt beteende.

5. Extra tips inför resan

Se till att du motionerar, leker med och underhåller din hund rejält den dagen du skall åka. Det är nämligen alltid bra om hunden är trött när du ska lämna den ensam med någon annan. Oavsett vad du gör för att trötta ut din fyrbenta lilla vän så kommer det garanterat att göra skillnad!

Fundera även på om du kanske skall ge din hund en pusselleksak. En KONG är ett bra exempel på detta. Dessa leksaker spottar ut små hundgodisar allt eftersom hunden tuggar på den och kastar runt den. Däremot är det en dålig idé att lämna din hund med en sådan leksak om den skall vistas med andra hundar. Detta kan nämligen skapa terretoriellt beteende.

Men det absolut viktigaste av allt, är att du som hundägare inte visar dig själv som stressad och osäker. Detta kommer din hund snappa upp på och ta efter. Försök bara vara lugn och sansad så kommer din hund följa ditt exempel!

Relaterad läsning

Woof+
Kom igång med Woof

Woof +

Vi presenterar Woof + Med Woof + får du fullständig tillgång till Woof-appens fulla potential! Ta del av massor av spännande nya funktioner, slipp betala

Bäst hundfoder
Hund tips

Bäst hundfoder 2023

Bäst hundfoder Hundar är inte bara våra fyrbenta vänner; de är familjemedlemmar som förtjänar den bästa omsorgen. En av de viktigaste faktorerna för att hålla

Tassvård
Hund tips

Tassvård på bästa sätt

Varför tassvård? Vår älskade hund är mer än bara ett husdjur – de är familjemedlemmar som sprider glädje och lojalitet i våra liv varje dag.

Labrador Retriever
Populära hundraser

Labrador Retriever

Labrador Retriever Välkomna till vår hundblogg! Idag ska vi ägna oss åt en av världens mest älskade och omtyckta hundraser – Labrador Retriever. Denna fantastiska

Vad är Woof?

Woof är den ultimata lösningen för hundägare och erbjuder en smidig och pålitlig plattform för att hitta betrodda hundvakter. Välj bland 600+ 3-stegs verifierade hundvakter i Sverige och håll koll på hundens plats live i appen medan ett uppdrag pågår. Upptäck fördelarna med Woof och förenkla ditt hundägarliv idag!

Tjej med hund | Woof hundblogg

Hundtjänster med trygghet i fokus

Vi på Woof förstår att inget är viktigare än din hunds välmående och säkerhet. Därför har vi skapat en plattform som kopplar samman hundägare med pålitliga och verifierade hundvakter på ett tryggt sätt.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på nyheter, tips och tricks från oss på Woof!