woof_simple_logo

Hundbloggen

5 Hundraser som inte fäller

En glad hund som tuggar på en boll

Finns det hundar som inte fäller hår över huvud taget?

En vanlig fråga som ofta dyker upp är om det finns några hundar som faktiskt inte fäller något hår alls. Det är en vanlig myt att det faktiskt finns hundar som inte fäller alls, svaret är att det egentligen finns hundar som inte fäller särskilt mycket alls helt enkelt.

Hundar som inte fäller särskilt mycket

Nu kan vi ta en titt på de mest populära hundraserna som inte fäller speciellt mycket:

Afghanhund

Denna bedårande hundrasen har ett långt och smalt ansikte och mycket len och lång päls! Afghanhunden är kanske en av världens mest igenkännbara hundraser. Dock har dessa hundar mycket mer att erbjuda än bara ett vackert utseende! De har en alldeles underbar personlighet och är mycket busiga men också blyga. Vi får inte heller glömma den största fördelen med denna hund... Att den inte fäller så mycket!

Men låt dig inte luras av detta. Afghanhunden är trots detta en hundras som kräver mycket. Bland annat behöver den regelbunden borstning av sin päls för att hålla den hälsosam och ren.

Labradoodle

Denna hundras är vad många brukar kalla för det bästa av två världar. Labradoodlen är nämligen en korsning av två mycket populära hundraser (golden retriever och pudel) och fäller väldigt litet. På grund av labradoodlens rasblandning kan det variera från hund till hund hur mycket den faktiskt fäller.

Pudel

Pudeln är en mycket listig, aktiv, atletisk och framförallt mycket snäll. Denna hund har en hel del tjockt och framförallt krulligt hår. Men deras päls är hypoallergen och fäller väldigt lite, precis som resten av hundarna i detta blogginlägg! Om det är möjligt är det bra att borsta pälsen (nära huden) regelbundet varje dag.

Yorkshire Terrier

Denna hundras må va liten, men den har definitivt en stor personlighet. Dessa lurviga hundar är kända för att vara kärleksfulla, busiga och snälla. Är du ute efter en liten hund med stor personlighet är detta med andra ord ett solklart val! Deras päls kan bli mycket lång och kräver precis som människohår, regelbunden borstning och behandling. Även om den fäller väldigt lite hår!

Havanais

Denna bedårande hundras är känd för att vara livlig och positiv, men också mycket kärleksfull och gosig! Med tanke på dess låga energinivå och lilla storlek är detta en favorit i hos stadsfolket. Denna hund får mycket hår, men fäller trots det väldigt litet. Precis som andra hundar kräver denna hund regelbunden borstning.

Slutsatsen

Att vara hundägare betyder nödvändigtvis inte att man behöver städa upp en massa hår hela tiden... Det beror helt enkelt på vilken hund du skaffar! Efter att ha läst detta har du all information du behöver för att skaffa den hunden som passar dig och dina behov helt perfekt.

Relaterad läsning

Woof+
Kom igång med Woof

Woof +

Vi presenterar Woof + Med Woof + får du fullständig tillgång till Woof-appens fulla potential! Ta del av massor av spännande nya funktioner, slipp betala

Bäst hundfoder
Hund tips

Bäst hundfoder 2023

Bäst hundfoder Hundar är inte bara våra fyrbenta vänner; de är familjemedlemmar som förtjänar den bästa omsorgen. En av de viktigaste faktorerna för att hålla

Tassvård
Hund tips

Tassvård på bästa sätt

Varför tassvård? Vår älskade hund är mer än bara ett husdjur – de är familjemedlemmar som sprider glädje och lojalitet i våra liv varje dag.

Labrador Retriever
Populära hundraser

Labrador Retriever

Labrador Retriever Välkomna till vår hundblogg! Idag ska vi ägna oss åt en av världens mest älskade och omtyckta hundraser – Labrador Retriever. Denna fantastiska

Vad är Woof?

Woof är den ultimata lösningen för hundägare och erbjuder en smidig och pålitlig plattform för att hitta betrodda hundvakter. Välj bland 600+ 3-stegs verifierade hundvakter i Sverige och håll koll på hundens plats live i appen medan ett uppdrag pågår. Upptäck fördelarna med Woof och förenkla ditt hundägarliv idag!

Tjej med hund | Woof hundblogg

Hundtjänster med trygghet i fokus

Vi på Woof förstår att inget är viktigare än din hunds välmående och säkerhet. Därför har vi skapat en plattform som kopplar samman hundägare med pålitliga och verifierade hundvakter på ett tryggt sätt.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på nyheter, tips och tricks från oss på Woof!